Boktips

BOKTIPS

Ett bra boktips!

"Jag kan ha fel"

Författaren Björn Natthiko Lindeblade


Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boktips nu i coronatider.

 

Ingen skulle få veta - nyutkommen, självbiografisk roman av Anna Kansell


En självbiografisk roman om uppväxten i en familj, där ena föräldern lider av psykisk ohälsa och där ångest och självmordsförsök är en naturlig del av vardagen. Allt skildrat ur ett barns perspektiv.

 

INGEN SKULLE FÅ VETA handlar om en ung flickas uppväxt på 70- och 80-talet, i en, på ytan, lyckad familj men med en psykiskt sjuk mamma. En sjukdom som alla tystar ner och döljer – både inom familjen och mot omgivningen. Berättelsen skildrar hur det är att leva i en dysfunktionell familj som låtsas vara fungerande, där yta och konvention betyder allt, men där skulden, skammen och den psykiska ohälsan döljs under en välputsad yta i en svensk småstadsidyll. Men när dörren till den fina villan har stängts, styr mammans ångest och utbrott familjen med järnhand.

Hej Vill berätta att min son bad mig skriva familjens berättelse omkring att må dåligt av Smärta.

Svårigheter att få vård har gett sonen många psykiska besvär. Sonen har målat omslaget om hur det känns i hans huvud.

Om ni vill läsa en familjs berättelse så heter boken Smärtsamma dagar av Gunilla Viklund. säljs genom Bokus och Adlibris.

Hälsningar hans moder Gunilla.

Uppdaterad 2024-07-01

Telefontid 13:00-18:00 övrig tid telefonsvarare.0708-65 76 65

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Ångestförbundets Webbplats  ©

Ångestförbundets bankgiro: 5243-0964